RECEPTY
Pastevecká kýta
Dobrota, kterou pohostíte třeba i královskou návštěvu
Ingredience:
olej | 4 lžíce |
sůl | |
cibule | 1 ks |
pórek | 1 ks |
hořčice plnotučná | 80 g |
vepřová kýta | 800 g |
worcesterská omáčka | 1 lžíce |
moravské uzené | 150 g |
jemný kečup | 80 g |
Postup přípravy receptu:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Moravské uzené, stejně jako vepřovou kýtu pokrájíme na nudličky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Olej rozehřejeme a nejdříve orestujeme nudličky moravského uzeného. Čtvrtinu po opečení vyjmeme a uschováme na ozdobu. Do pánve přidáme maso a zprudka opékáme asi 5 minut. Potom přidáme cibuli, pórek, sůl, worcestr a restujeme další 3 minuty. Nakonec vmícháme hořčici s kečupem, prohřejeme a servírujeme.
Na talíři zdobíme orestovanými odloženými proužky. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo americké brambory.